Lohberger houtgestookte fornuizen
fornuizen op hout en pellets
 
introductie opties en variaties Aqua-Insert
modellen gebruiksaanwijzingen videos
het bedrijf Lohberger hout of hout/pellets verdelers
verbrandingstechniek    
Voeg deze website toe aan uw lijst van favoriete websites Print enkel de inhoud van deze pagina af, dus zonder de navigatie-elementen bovenaan, onderaan en rechts

Lohberger - Variatiemogelijken en Opties

De meest typische opbouw van een Lohberger fornuis :

OPTIE KLEUR & BEKLEDING

U kan bij Lohberger kiezen uit volgende variaties, afhankelijk van het model :


Het Lohberger kleurenpallet in email, natuursteen en ceramiek.

Ga naar het overzicht van de fornuismodellen om de specifieke kleuropties per model te bekijken of raadpleeg uw Lohberger verdeler.

OPTIE BRANDKAMERVENSTER IN 3-DUBBEL GLAS

Bij de modellen van de VARIOLINE serie en de LHS serie kan u kiezen voor een brandkamervenster, wat meestal ook gebeurd. Bij de ZEH modellen bestaat deze optie niet. De CARAT modellen hebben altijd een brandkamervenster.

Voorbeeld van 2 sterk op elkaar gelijkende VARIOLINE modellen met en zonder brandkamervenster :

Omdat het brandkamervenster uit 3-dubbel glas bestaat wordt het niet erg warm. Je kan zeker voor het fornuis blijven staan als het brandt en je kan er de handen niet aan verbranden. Voor kinderen is een brandkamervenster zelfs veiliger, omdat ze dan meteen zien dat het fornuis brandt. Aan de kookplaat kunnen ze de vingers immers wel verbranden.

En natuurlijk, met een brandkamervenster schept uw Lohberger nog veel meer gezelligheid in de keuken !

OPTIE KOOKPLAAT IN GEPOLIJST STAAL OF CERAMISCH GLAS

Standaard worden de Lohberger modellen uitgerust met een kookplaat in gepolijst staal. Op de meeste Lohberger modellen is een kookplaat in ceramisch glas als optie beschikbaar (niet op de brede LHS 105 en ZEH 110).

De kookplaat in ceramisch glas is sterk vergelijkbaar met de kookplaten van electrische fornuizen en is eenvoudiger te reinigen dan een kookplaat in gepolijst staal. Voor deze laatste biedt Lohberger wel een speciaal reinigingsmiddel aan. Leuk aan een kookplaat in ceramisch glas is ook dat je de vlammen eronder ziet. Die "Ceran" kookplaat is bijzonder duurzaam en vervormd niet.

De bakoventhermometer OPTIE BAKOVEN

De meeste Lohberger modellen zijn uitgerust met een bakoven, met uitzondering van de smallere modellen. Ze verhogen uiteraard de culinaire mogelijkheden enorm. De bakoven wordt langs alle zijden door het vuur en de hete rookgassen opgewarmd. Je kan er de temperatuur aflezen op de thermometer. De regeling van de bakoventemperatuur gebeurt via het min of meer stoken. Deze optie is geen optie die je bij een model voegt. Het model dat je kiest heeft ofwel een bakoven, ofwel niet.

OPTIE CV-UNIT

Wil je graag in je Lohberger fornuis ook water opwarmen voor aansluiting op de CV of voor sanitair warm water, dan kan dit in vele Lohberger modellen. De standaard CV-Unit levert 4 tot 5 KW warmte naar het water bij gebruik van hout als brandstof (4 KW bij gebruik van pellets). Alle benodigde extra apparuur is ook bij Lohberger beschikbaar, desgewenst ook een kastje voor deze apparatuur dat esthetisch aansluit op het fornuis.

Wil u nog meer warmtevermogen naar water overbrengen, bekijk dan de ZEH-serie (zie modellenoverzicht) en de AC 105. Het zijn CV-ketels en fornuis in één en ze kunnen 9 tot 15 KW naar warm water leveren.

OPTIE PELLETS-MODULE

Voor meer info over deze module, zie hout of pellets.

Onderdelen van de "Kit Elégance"OPTIE KIT ELEGANCE

Deze kit vervangt de standaard fornuisstang, bedieningsknoppen handvaten, e.d. door de meest exclusieve, geheel of gedeeltelijk vergulde uitvoeringen. Bij de VARIOLINE "Salzburg" serie zijn deze standaard aanwezig, maar ze kunnen ook op de meeste andere Lohberger fornuizen worden aangebracht.

OPTIE INTEGRATIE MET ELECTRISCH FORNUIS (VARIO MULTI)

Vario MultiUw Lohberger fornuis op hout kan ook in één geheel geïntegreerd worden met uw electrisch fornuis. Ofwel wordt alleen een alomvattend kader voor bovenaan gemaakt, ofwel worden ook de kast en sokkel van het electrisch fornuis volledig in één vorm ondergebracht, zoals op de foto hiernaast. Deze optie is enkel beschikbaar voor modellen van de VARIOLINE Classic serie.

OPTIE BRANDBESCHERMINGSMODULES

Bij het inbouwen van je Lohberger fornuis in een keuken, dienen de ertegen geplaatste meubelen beschermd te worden voor de warmte van het fornuis. Daartoe heeft Lohberger verschillende types brandbeschermingsmodules in huis, die geleverd worden conform de kleur van het fornuis. Deze modules zijn niet geïsoleerd, maar worden door ventilatieschachten binnenin afgekoeld. Onderscheidend is vooral de plaats van de ventilatiegleuven :

Brandbeschermingsmodule
met ventilatiegleuven bovenaan.

Brandbeschermingsmodule
met ventilatiegleuven vooraan.

De ventilatiegleuven vooraan hebben het voordeel dat ze minder gemakkelijk vuil of vochtig worden..

De LC 80 als inbouwvarianteOPTIE INBOUWVARIANTE

Met de brandbeschermingsmodules kan u de Lohberger fornuizen reeds perfect inbouwen in een ingebouwde keuken. Met de inbouw-variante wordt het fornuis geleverd zonder dat de houtlade en de sokkel afgewerkt zijn, zodat ze op dezelfde manier kan bekleed worden als de ingebouwde keuken. Deze nieuwe variante is voorlopig enkel beschikbaar voor de VARIOLINE CLassic modellen in antraciet-kleur.

BIJKOMENDE OPTIES

Ook mogelijk, soms afhankelijk van het model, zijn volgende opties en accessoires :

 • Buitenluchtaanvoer
 • Recuperatie van de rookgaswarmte
 • Verlaagde rookuitgang
 • Aangepaste hoogte
 • Aansluiting achteraan, zijdelings of bovenaan.
 • Schoorsteenklep
 • Kookplaatdeksel, al dan niet geïsoleerd.
 • Poetsmateriaal
 • Transportriemen
 • Extra bakplaten en ovengrills.
 • Warmwaterbakje
 • en nog meer.. raadpleeg uw Lohberger verdeler.

Voor de CARAT, raadpleeg de Carat modelpagina.

Voeg deze website toe aan uw lijst van favoriete websites Print enkel de inhoud van deze pagina af, dus zonder de navigatie-elementen bovenaan, onderaan en rechts

Je kan de temperatuur onder kookpannen en potten gemakkelijk regelen door ze over de kookplaat te verschuiven
 
Schone hout-verbranding kan !

Tulikivi massieve speksteenkachels

Danskan houtkachels
Altech kachels in speksteen
HOXTER inbouwhaarden en cv-inbouwhaarden op hout
ORTNER massakachels en tegelkachels

Paterno pelletkachels en hybride pelletkachels

Lohberger houtgestookte fornuizen

Big Green Egg : de barbecue van de chefs
Alpina gaskachels
Lohberger houtgestookte fornuizen

Le Panyol : inbouw houtoven voor pizza, brood, enz...

Ecostone electrische verwarming

Logmatic houtklover
 

Alle info over de prijzen voor verwarming in België Alle info over de prijzen van verwarming in Nederland

 

 

 
Meer info over een bezoek aan de internationale toonzaal van Dutry & Co
Meer info over een bezoek aan de internationale toonzaal van Dutry & Co
   

Toptrefwoorden op deze site : allesbrander - brandhout - fornuis hout - gaskachel - haard - houtfornuis - houtkachel - inbouwhaard - houtklover - kachel - cv-kachels - open haard - pellets - pelletkachel
speksteen radiator - saunakachel - haarden op maat - schouw - speksteen - inbouwhaard maatwerk - speksteenkachel - cv-houtkachels - haard maatwerk - stooktips - tegelkachel - allesbranders
broodoven - radiator - fornuizen - haarden maatwerk - gaskachels - haarden - houtfornuizen - haard op maat - cv-haarden - houtkachels - open haarden - tegelkachels - inbouwhaard op maat
houtgestookte cv - inbouwhaarden - houtklovers - kachels - open haarden - pelletkachels - hout-cv - saunakachels - inbouwhaarden maatwerk - schouwen - speksteenkachels - tegelkachels
Nederland : speksteenkachels - houtkachels - open haarden - pelletkachels - fornuizen hout - gaskachels - CV-houtkachels - houtoven - houtklover

Meer info over Dutry & Co, invoerder van Tulikivi, Danskan, Altech, Lohberger, Calimax, Ecostone, Mondex, Big Green Egg, Alpina, Mondex,... Vind uw lokale verdeler met onze dealerzoekmachine voor alle merken kachels, haarden, fornuizen, enz... Beurzen, infodagen en info-avonden over haarden en kachels Gratis documentatie van de merken op deze site - te downloaden, op te halen bij uw verdeler of per post te verkrijgen Contacteer Dutry & Co Dutry Videocenter met clips over kachels en haarden Voordelige financieringsvoorwaarden voor haarden, kachels en speksteenkachels Voordelige financieringsvoorwaarden voor haarden, kachels en speksteenkachels Links naar verwante sites Alle informatie over hoeveel je kan besparen met hout en pellets Le site de Dutry & Co en français Dealerzoekmachine Vlaanderen Dealerzoekmachine Nederland Verschillende opties voor het stoken van hout bij Dutry & Co Verschillende opties voor het stoken van pellets bij Dutry & Co Verschillende toepassingen van speksteen bij Dutry & Co Verschillende opties voor het verwarmen van water met hout en/of pellets bij Dutry & Co - hout-cv - cv-kachels houtgestookte CV Verschillende opties voor het koken op hout bij Dutry & Co Verschillende opties voor maatwerk bij Dutry & Co Acties op kachels en haarden bij Dutry & Co Meer info over een bezoek aan de internationale toonzaal van Dutry & Co