Skip to main content
We match your fire.
Fijnstofvrij houtstoken kan ! Gratis fijnstof afscheider van 15/9 tot 31/10/2019 ! Meer info hier...

De wereld van Tulikivi

Een paar uur stoken voor 24 uur heerlijke stralingswarmte, dat is pas moderne houtverwarming.

Tulikivi verbrandingskamertechnologie

responsive image
De massieve speksteenkachels van Tulikivi beschikken over een eenvoudig verbrandingssysteem dat door de hoge verbrandingstemperatuur al een voortreffelijk verbrandingsresultaat oplevert. Met de wervelverbrandingskamer wordt ook de luchttoevoer optimaal geregeld via één centrale regelhendel. De lucht wordt langs onderen aangevoerd en voor een klein deel via het rooster onderaan in het vuur gebracht. De meeste verbrandingslucht wordt achter de corderiet haardplaten naar boven geleid. Een deel lucht komt ook via de glasdeur (luchtspoeling).

De corderiet haardplaten bestaan uit een hoogwaardige, met ijzer versterkte soort ceramiek. Ze laten toe om verbrandingslucht bovenin de toppen van de vlammen te blazen voor de zogenaamde secundaire verbranding. Op zijn minst even belangrijk is de sterk isolerende kracht van het corderiet, dat bij het aanmaken van een vuur alle warmte meteen terug op het vuur reflecteert. Dat zorgt ervoor dat de verbrandingstemperatuur zo snel mogelijk stijgt.

Deze ceramische platen van Tulikivi dienen dus niet om de speksteen tegen te grote hitte te beschermen, zoals wel eens gedacht wordt. Veruit de hoogste temperaturen treden op bovenin de massieve speksteenkachel, waar ook bij Tulikivi pure speksteen wordt gebruikt. De corderiet haardplaten zijn ook door een leek eenvoudig te vervangen in het uitzonderlijke geval van breuk.

Gratis fijnstof afscheider

Bij aankoop van een Tulikivi speksteenkachel uit het Karelia gamma tussen 15/9 en 31/10/2019, krijgt u er een gratis fijnstof afscheider van Kutzner+Weber bij. Laat ons samen gaan voor fijnstofvrij houtstoken !

Lees meer

Kies uw speksteen afwerking

Van de zachte Classic, tot de glinsterende Grafia over de strakke Nobile, de gelijne Rigata en de nostalgische Robusta : Tulikivi Design kent geen grenzen meer dankzij de innovatieve jetstream afwerkingstechnieken.

Lees meer

Warmte opslaan is een kunst

U kan een Tulikivi massakachel kiezen met tegenstroom- of spiraalprincipe en met boven- of onderaansluiting. Steeds wordt uw houtwarmte maximaal opgeslagen in de speksteen.

Lees meer

Klik hier om een vraag te stellen aan onze vakmensen

We antwoorden zo snel mogelijk, normaal binnen 1 werkdag.

responsive image

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat wij u de beste ervaring op onze website kunnen geven. Dit omvat cookies van websites van derden van sociale media als u een pagina bezoekt die inhoud bevat afkomstig van sociale media.

Meer informatie