Skip to main content
We match your fire.
Fijnstofvrij houtstoken kan ! Gratis fijnstof afscheider van 15/9 tot 31/10/2019 ! Meer info hier...

De wereld van Tulikivi

Een paar uur stoken voor 24 uur heerlijke stralingswarmte, dat is pas moderne houtverwarming.

De automatische verbranding met Senso

responsive image

Tulikivi SENSO is een automatische sturing van de verbranding en de accumulatie in een massieve speksteenkachel. Tulikivi SENSO is beschikbaar op Karelia modellen met een moderne look : RAITA, SALVO, KOLI, LAMPO, SARAMO. Tulikivi SENSO regelt de luchtaanvoer automatisch doordat een BELIMO motor de luchtregelaar verplaatst. Bij de Tulikivi SENSO hoort ook een app die werkt met Bluetooth technologie voor smartphones, met versies voor iOS en Android.

Automatische luchtsturing is belangrijk om de emissiewaarden in het labo ook in het echte leven verzekeren, zoals bij fijn stof. Daar en boven helpt Senso om het verbruik verminderen, omdat het in labo gemeten maximale rendement dan ook thuis verkregen kan worden en de accumulatiekachel niet overladen wordt met warmte, zodat ze steeds maximaal de warmte uit het vuur kan opnemen. Automatische luchtregeling betekent uiteraard ook meer comfortabel stoken : de regeling van de luchtaanvoer is uw zorg niet meer en de app of LED herinnert u eraan nieuw hout op te leggen. Senso helpt ook om de kamertemperatuur stabiel te houden.

responsive image
Sensoren in een Senso speksteenkachel

De sensor in de vuurkamer meet de verbrandingstemperatuur en de treksensoren meten de trek. Overeenkomstig wordt de aanvoer van primaire en secondaire lucht aangepast voor een optimale verbranding (rendement en emissies). Ook zal vanuit deze meting de gebruiker gewaarschuwd worden wanneer het tijd is om nieuw hout op te leggen. De steensensor meet de warmte accumulatie in de steen en de kamertemperatuursensor waakt voor een oververhitting van de kamer (nieuwbouw). Op basis hiervan wordt de gebruiker verwittigd wanneer er best geen hout meer wordt opgelegd (vanaf 80 % accumulatie of wanneer de gevraagde kamertemperatuur dreigt te worden overschreden).

BIJ STROOM- OF SYSTEEM STORING :

Eenvoudige overschakeling naar manueel gebruik met een schroevendraaier of muntstuk. De vijs schakelt de motor los van de luchtregeling, die dan opnieuw met de hand te bewegen valt. Wanneer de AUTO stand opnieuw wordt ingeschakeld herneemt de SENSO automatisch de luchregeling.

DE SENSO APP

responsive image

Met de app kan u voortdurend zien hoe de verbranding en de opwarming van de kachelmassa verloopt. De app is ook in het Nederlands beschikbaar. Gebruik van de App is enkel strict noodzakelijk voor het éénmalig instellen van de toestel-isolatie (berekening vermogen) en het instellen van de brandstof (verbrandingsregeling). De app geeft de gebruiker verder interessante info over het ideaal moment om hout op te leggen en het vermijden van oververhitting toestel (verlaagd rendement). De app staat voor wie dat wil ook toe om bv. de gemeten waarden van alle sensoren af te lezen, de kamertemperatuur functie aan of af te zetten, error boodschappen af te lezen en de gemeten waarden van alle sensoren van de laatste 10 stookbeurten op te vragen.

De SENSO LED

responsive image
Met de LED optie zie je lichtjes onderaan de kachel. Daarmee wordt vergelijkbare info weergegeven als met de app en kunnen vergelijkbare aanpassingen van de instellingen gebeuren. Het grote voordeel van de LED optie : in één oogopslag zie je hoeveel % de kachel is opgeladen en of je hout moet opleggen of moet stoppen met stoken. Aanpassingen van de instellingen zijn gebruiksvriendelijker met de app.

Gratis fijnstof afscheider

Bij aankoop van een Tulikivi speksteenkachel uit het Karelia gamma tussen 15/9 en 31/10/2019, krijgt u er een gratis fijnstof afscheider van Kutzner+Weber bij. Laat ons samen gaan voor fijnstofvrij houtstoken !

Lees meer

Kies uw speksteen afwerking

Van de zachte Classic, tot de glinsterende Grafia over de strakke Nobile, de gelijne Rigata en de nostalgische Robusta : Tulikivi Design kent geen grenzen meer dankzij de innovatieve jetstream afwerkingstechnieken.

Lees meer

Warmte opslaan is een kunst

U kan een Tulikivi massakachel kiezen met tegenstroom- of spiraalprincipe en met boven- of onderaansluiting. Steeds wordt uw houtwarmte maximaal opgeslagen in de speksteen.

Lees meer

Klik hier om een vraag te stellen aan onze vakmensen

We antwoorden zo snel mogelijk, normaal binnen 1 werkdag.

responsive image

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat wij u de beste ervaring op onze website kunnen geven. Dit omvat cookies van websites van derden van sociale media als u een pagina bezoekt die inhoud bevat afkomstig van sociale media.

Meer informatie