Skip to main content

De wereld van Tulikivi

Een paar uur stoken voor 24 uur heerlijke stralingswarmte, dat is pas moderne houtverwarming.

De absolute nummer één in speksteen

Tulikivi is het grootste steenbewerkingsbedrijf in Finland en de grootste producent van warmte accumulerende kachels ter wereld. De zes gamma’s van Tulikivi omvatten in totaal meer dan 1000 verschillende kachels (de modellen verschillen per land).

Milieuvriendelijkheid is het uitgangspunt bij alles wat Tulikivi doet. Speksteen is een duurzaam, natuurlijk materiaal, en door hout te verbranden in een moderne kachel kunt u uw energieverbruik en uitstoot verminderen. Als eerste bedrijf in onze branche heeft Tulikivi de CO2-voetafdruk van haar kachels onderzocht: al na 1-2 jaar gebruik zijn de milieueffecten van de productie geneutraliseerd.

Tulikivi is een beursgenoteerd bedrijf dat werd opgericht in 1979. De originele Tulikivi speksteengroeve wordt al sinds het einde van de 18de eeuw uitgebaat. Speksteen kent een zeer rijke geschiedenis - van in de prehistorie tot op vandaag blijft dit wonderlijke materiaal de mens bekoren.

Tulikivi is binnen de branche een pionier op technologisch gebied en streeft ernaar de milieueffecten steeds verder te verkleinen – en u een steeds betere ervaring te bieden.

Ook interessant …

Stel uw vraag aan onze vakmensen

We antwoorden zo snel mogelijk, normaal binnen 1 werkdag.