Skip to main content

De wereld van speksteen

Een paar uur stoken voor 24 uur heerlijke stralingswarmte, dat is pas moderne houtverwarming.

De automatische verbranding met Senso

Tulikivi SENSO is een automatische sturing van de verbranding en de accumulatie in een massieve speksteenkachel. Tulikivi SENSO is beschikbaar op Karelia modellen met een moderne look : RAITA, SALVO, KOLI, LAMPO, SARAMO. Tulikivi SENSO regelt de luchtaanvoer automatisch doordat een BELIMO motor de luchtregelaar verplaatst. Bij de Tulikivi SENSO hoort ook een app die werkt met Bluetooth technologie voor smartphones, met versies voor iOS en Android.

Automatische luchtsturing is belangrijk om de emissiewaarden in het labo ook in het echte leven verzekeren, zoals bij fijn stof. Daar en boven helpt Senso om het verbruik verminderen, omdat het in labo gemeten maximale rendement dan ook thuis verkregen kan worden en de accumulatiekachel niet overladen wordt met warmte, zodat ze steeds maximaal de warmte uit het vuur kan opnemen. Automatische luchtregeling betekent uiteraard ook meer comfortabel stoken : de regeling van de luchtaanvoer is uw zorg niet meer en de app of LED herinnert u eraan nieuw hout op te leggen. Senso helpt ook om de kamertemperatuur stabiel te houden.

De sensor in de vuurkamer meet de verbrandingstemperatuur en de treksensoren meten de trek. Overeenkomstig wordt de aanvoer van primaire en secondaire lucht aangepast voor een optimale verbranding (rendement en emissies). Ook zal vanuit deze meting de gebruiker gewaarschuwd worden wanneer het tijd is om nieuw hout op te leggen. De steensensor meet de warmte accumulatie in de steen en de kamertemperatuursensor waakt voor een oververhitting van de kamer (nieuwbouw). Op basis hiervan wordt de gebruiker verwittigd wanneer er best geen hout meer wordt opgelegd (vanaf 80 % accumulatie of wanneer de gevraagde kamertemperatuur dreigt te worden overschreden).

BIJ STROOM- OF SYSTEEM STORING :

Eenvoudige overschakeling naar manueel gebruik met een schroevendraaier of muntstuk. De vijs schakelt de motor los van de luchtregeling, die dan opnieuw met de hand te bewegen valt. Wanneer de AUTO stand opnieuw wordt ingeschakeld herneemt de SENSO automatisch de luchregeling.

DE SENSO APP

Met de app kan u voortdurend zien hoe de verbranding en de opwarming van de kachelmassa verloopt. De app is ook in het Nederlands beschikbaar. Gebruik van de App is enkel strict noodzakelijk voor het éénmalig instellen van de toestel-isolatie (berekening vermogen) en het instellen van de brandstof (verbrandingsregeling). De app geeft de gebruiker verder interessante info over het ideaal moment om hout op te leggen en het vermijden van oververhitting toestel (verlaagd rendement). De app staat voor wie dat wil ook toe om bv. de gemeten waarden van alle sensoren af te lezen, de kamertemperatuur functie aan of af te zetten, error boodschappen af te lezen en de gemeten waarden van alle sensoren van de laatste 10 stookbeurten op te vragen.

De SENSO LED

Met de LED optie zie je lichtjes onderaan de kachel. Daarmee wordt vergelijkbare info weergegeven als met de app en kunnen vergelijkbare aanpassingen van de instellingen gebeuren. Het grote voordeel van de LED optie : in één oogopslag zie je hoeveel % de kachel is opgeladen en of je hout moet opleggen of moet stoppen met stoken. Aanpassingen van de instellingen zijn gebruiksvriendelijker met de app.

Ook interessant …

Stel uw vraag aan onze vakmensen

We antwoorden zo snel mogelijk, normaal binnen 1 werkdag.