Skip to main content

De wereld van Tulikivi

Een paar uur stoken voor 24 uur heerlijke stralingswarmte, dat is pas moderne houtverwarming.

Besparing op de brandstofkosten

In vergelijk tot alle soorten brandstoffen, is hout bijzonder goedkoop wanneer we berekenen hoeveel een kWh warmte ons in Eurocent kost : 2 tot 3 Eurocent voor brandhout, tegenover 5 tot 7 Eurocent voor aardgas of 5 tot 9 Eurocent voor stookolie (wisselende prijsniveaus).

Een goede richtwaarde voor het verbruik van een Tulikivi speksteenkachel is 1 Kg hout per dag voor 100 Kg speksteen. Voor kachels die 1000 tot 2500 Kg wegen, bedraagt het houtverbruik dus gemiddeld 10 tot 25 Kg per dag.

Gemiddeld kunt u bij een TULIKIVI rekenen op slechts 1/5 van het houtverbruik van een open haard en slechts 1/2 van het houtverbruik van een gewone, metalen houtkachel. Het dient gezegd dat ter zake op de markt een brede waaier aan producten wordt aangeboden, zodat een vergelijking erg moeilijk is.

De terugverdientijd is relatief onafhankelijk van het percentage van de woning dat door de Tulikivi wordt verwarmd. Een grotere Tulikivi is uiteraard duurder, maar levert jaarlijks meer winst op dan een kleinere, ook nadat de Tulikivi is terugverdiend. Jaarlijks kan dan ongeveer 1000 € tot meer dan 2000 € bespaard worden. Ten opzichte van een pelletkachel kan jaarlijks 500 tot 1500 € bespaard worden.

Stel uw vraag aan onze vakmensen

We antwoorden zo snel mogelijk, normaal binnen 1 werkdag.