Skip to main content

Het bedrijf Lohberger

Lohberger ontstond in 1925 als producent van fornuizen in Oostenrijk (Schalchen). Al vele decennia is het bedrijf marktleider voor houtgestookte fornuizen in Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland.

Lohberger produceert zowel fornuizen voor huishoudens, als komplete keukens voor restaurants en andere grootkeukens. De interactie tussen het werken met private en professionele gebruikers leidt ertoe dat Lohberger gekend staat als een bijzonder innoverend bedrijf. Professionele gebruikers hebben uiteraard heel specifieke wensen. De antwoorden die Lohberger daarop ontwikkelt blijken naderhand dikwijls ook interessant voor gewone mensen zoals u en ik. Onderzoek en ontwikkeling staan bij Lohberger dus centraal, naast het bewaren van door de tijd geteste tradities en ambachtelijke kennis.

Het bedrijf is er trots op dat het nagenoeg alle onderdelen van haar fornuizen zelf ontwikkelt en produceert. Daartoe werken ongeveer 180 mensen in het bedrijf, elk met hun specifieke vakmanschap. De productielijnen zijn zo zorgvuldig afgestemd op het modulaire gamma fornuizen, dat ze in staat zijn aan de klant aangepaste toestellen te produceren binnen een zeer korte levertermijn.

Het hoofdmotto van Lohberger is "Kwaliteit voor Kwantiteit", het steeds weer kiezen voor duurzame, intelligente en gebruiksvriendelijke oplossingen. Als ondernemer wil Lohberger ook optimaal zijn maatschappelijke rol vervullen met respect voor mens en natuur.

Lohberger ligt dicht bij Salzburg en de Oostenrijkse Alpen. Mocht je daar in de buurt komen is een bezoek aan de fabriek altijd mogelijk. Uiteraard wel vooraf kontakt opnemen...
 

Stel uw vraag aan onze vakmensen

We antwoorden zo snel mogelijk, normaal binnen 1 werkdag.