Skip to main content

Topkwaliteit buitenovens op hout en gas

De FORNINOX technologie weerspiegelt de modernste evolutie op basis van de traditionele houtoven. Het is onze uitvinding, een compleet Italiaanse technologie. Het klassieke vuurvaste gewelf werd vervangen door een geïsoleerd roestvrij stalen gewelf, dat hoge baktemperaturen garandeert in zeer korte tijd (350°c na 15 minuten stoken). De bodem is van traditioneel vuurvast materiaal en verzekert u van de unieke bakeigenschappen die de houtoven tot één van de oudste systemen voor culinaire kunst maken.

De bakruimte of verbrandingskamer is gemaakt van nikkelvrij roestvrij staal. Het is de meest duurzame oplossing voor de ultrahoge temperaturen tot 600 °C die de vlammen produceren. Al onze ovens worden in de fabriek geïsoleerd met vuurvaste keramische vezels, die een uitstekende thermische isolatie bieden en vuurbestendig zijn tot 1260°C. De dubbele coating laag is hitte- en weerbestendig.

Onze producten worden getest en gecertificeerd volgens de UNI 10474 en 13229 en de CE-normen. Aldus worden de hoogste veiligheidsvoorwaarden gegarandeerd, die door de strengste internationale regelgevingen zijn vastgelegd.

Ook interessant …

Stel uw vraag aan onze vakmensen

We antwoorden zo snel mogelijk, normaal binnen 1 werkdag.