Skip to main content
We match your fire.

Dutry wordt de nieuwe importeur van de K+W fijnstof afscheiders

Bewuste gebruikers, installateurs en fabrikanten van verbrandingstoestellen op hout en houtpellets kunnen allen hun deel doen om de fijnstof emissies terug te dringen. De fabrikanten ontwikkelen daartoe steeds betere toestellen, die de best mogelijke verbranding garanderen. Installateurs zorgen voor de correcte inplanting van die toestellen, alsook voor de verbinding met een goed rookkanaal. Gebruikers kunnen echt droog hout stoken, het vuur langs boven aanmaken en de luchtaanvoer goed regelen, als dat al niet automatisch gebeurt. Het sluitstuk is de fijnstof afscheider, die de resterende fijnstofdeeltjes neutraliseert. Zo'n toestel wordt soms ook een fijnstoffilter genoemd, maar dat is een verkeerde benaming want er komt geen filter aan te pas.

De kwaliteit van de fijnstof afscheiding hangt sterk af van de schoorsteenlengte, waarop het fijnstof zich kan afzetten. In normale omstandigheden, met een schoorsteenlengte van minimaal 4 à 5 meter, wordt meer dan 90 % van het geproduceerde fijnstof afgescheiden met de K+W Airjekt. Dutry was meteen verkocht !

Het Duitse Kutzner+Weber is marktleider in industriële en huishoudelijke fijnstof afscheiding. De Airjekt technologie wordt reeds sinds 2006 industriëel toegepast. Nu volgt dus ook de introductie bij de particuliere huishoudens, waar ze binnenshuis of buiten op het rookkanaal gemonteerd wordt.

Ook interessant …

Stel uw vraag aan onze vakmensen

We antwoorden zo snel mogelijk, normaal binnen 1 werkdag.