Calimax pelletkachels
geluidsarme pelletkachels
 
introductie gebruikscomfort
modellen service en garantie
houtpellets videos
techniek en kwaliteit verdelers
Voeg deze website toe aan uw lijst van favoriete websites Print enkel de inhoud van deze pagina af, dus zonder de navigatie-elementen bovenaan, onderaan en rechts

De Calimax Pelletkachel : kwaliteit en techniek

Calimax Pelletkachel verbrandingstechniek

Een CALIMAX pelletkachel bestaat uit volgende onderdelen :

1 : Aanvoer van de verbrandingslucht van achteraan. Dit kan ook via een buitenluchtaanvoer.

2 : De verbrandingslucht wordt onderaan in de brandkorf geblazen. Door niet te hard te blazen verhoogt het rendement van het toestel en blijft de vlam aangenaam rustig.

3 : De ruime pelletopslagruimte achterin het toestel kan langs boven bijgevuld worden.

4 : Een archimedes schroef laat de pellets één voor één in de brandkorf vallen. De motor van deze schroef is achteraan geplaatst, voor een minimale geluidslast.

5 : De pellets worden tot ontbranding gebracht met een ceramische ontsteker die een temperatuur van 200 °C produceert. Ze branden hevig, maar rustig.

6 : Een klein deel van de warmte verlaat de pelletkachel via het grote glasraam, dat tevens dient om secundaire verbrandingslucht voor te verwarmen.

7 : De ceramische plaat achter de vlammen reflecteert de warmte terug op de vlammen, voor een optimale naverbranding.

8 : Achter deze ceramische platen bevindt zich een lucht/lucht warmtewisselaar, die de restwarmte van de rookgassen met bijzonder hoge efficiëntie overdraagt op de aangevoerde kamerlucht.

9 : De temperatuur van de rookgassen bedraagt aldus ongeveer 100 °C wanneer ze de pelletkachel verlaten.

10 : Een geluidsarme ventilator, die bovendien achterin geplaatst is, voert de kamerlucht naar de warmtewisselaar.

11 : In deze warmtewisselaar wordt de kamerlucht dus opgewarmd. Het is aan te raden om de 14 dagen even de stangen in de kanalen van de warmtewisselaar op en neer te bewegen. Zo blijven die schoon.

12 : Via een rooster vooraan verlaat de opgewarmde kamerlucht de pelletkachel.

13 : Door bewegen van de stang vooraan de pelletkachel valt alle asse die nog in de brandkorf achterblijft in de aslade en dit dus zonder de deur te moeten openen. Zo verloopt de verbranding steeds optimaal. De ruime aslade moet slechts om de paar maand geledigd worden.

De electronische sturing in de pelletsopslagruimte14 : De electronische sturing van de pelletkachel is handig verstopt bovenin de pelletopslagruimte (uitzondering modellen Bellina en Twist : bovenaan de pelletkachel).

Rendement en uitstoot :

De CALIMAX pelletkachels werden getest overeenkomstig de nieuwe europese norm EN 14785 door het TU Wien. Hierna een overzicht van de bereikte rendementen :

Model Rendement minimaal Rendement maximaal
Auris
93,2 %
95,0 %
Bellina
90,9 %
91,5 %
Sandor
92,4 %
93,9 %
Solida
92,4 %
93,9 %
Stillo
92,4 %
93,9 %
Twist 80/20
92,7 %
95,6 %
Twist 6
90,3 %
92,6 %
Twist 12
94,9 %
97,7 %

Pelletkachels geven algemeen een rendement van 80 tot 95 %, waarbij de pelletkachels van Calimax dus tot de beste op de markt behoren.

Inzake uitstoot geven de Calimax pelletkachels bijzonder goede resultaten voor CO (koolmonoxide), dat tekenend is voor de volledigheid van verbranding. De Bellina pelletkachel scoort het minst goed met 236 tot 294 mg/MJ, wat voor een klein toestel toch al een zeer goed resultaat is. De Twist 80/20 pelletkachel is de absolute top met slechts 37 tot 70 mg/MJ.

Minder belangrijk is NOx, waar de waarden schommelen tussen 18 en 89 mg/MJ, afhankelijk van het toestel. Inzake stof liggen de waarden ook erg laag (11 tot 44 mg/MJ).

Pelletkachel en CV-ketel in één : de Twist modellen

Het CALIMAX model Twist 80/20 verschilt van alle andere Calimax modellen doordat het ook warm water produceert. Deze pelletkachel vormt een ideale en complete oplossing voor de verwarming van laag-energiewoningen, alsook om in minder goed geïsoleerde woningen de pellets-energie optimaal aan te verspreiden. In vergelijk tot de andere Calimax modellen bevat de Twist pelletkachel volgende speciale onderdelen :

1 : Aan- en afvoer van water.

2 : Het koude water wordt in een lucht/water warmtewisselaar gebracht. De warmtewisselaar kan 80 % van de geproduceerde warmte overdagen op het water.

3. Het warme water wordt naar buiten afgevoerd.

4 : De overige 20 % warmte worden als warme lucht in de ruimte gebracht via een rooster.

5 : Achterin de pelletkachel bevinden zich alle stuurelementen, waaronder de waterpomp, het zekerheidsventiel en de terugloopklep.

Twist 80/20

Twist 6

Twist 12

Voeg deze website toe aan uw lijst van favoriete websites Print enkel de inhoud van deze pagina af, dus zonder de navigatie-elementen bovenaan, onderaan en rechts

 
Tulikivi massieve speksteenkachels
Danskan houtkachels
Altech kachels in speksteen
HOXTER cv-inbouwhaarden op hout
Lohberger houtgestookte fornuizen
AQUA-INSERT cv-inbouwhaarden en kachels op hout of hout/pellets
Big Green Egg : de barbecue van de chefs
APTO inbouwhaarden op maat
Alpina gaskachels

Le Panyol : inbouw houtoven voor pizza, brood, enz...

Ecostone electrische verwarming
Mondex saunakachels
Logmatic houtklover
 

Alle info over de prijzen voor verwarming in België Alle info over de prijzen voor verwarming in Nederland
Alle info over de prijzen voor verwarming in België Alle info over de prijzen van verwarming in Nederland

 

 

 
Meer info over een bezoek aan de internationale toonzaal van Dutry & Co
Meer info over een bezoek aan de internationale toonzaal van Dutry & Co
   

Toptrefwoorden op deze site : allesbrander - brandhout - fornuis hout - gaskachel - haard - houtfornuis - houtkachel - inbouwhaard - houtklover - kachel - cv-kachels - open haard - pellets - pelletkachel
speksteen radiator - saunakachel - haarden op maat - schouw - speksteen - inbouwhaard maatwerk - speksteenkachel - cv-houtkachels - haard maatwerk - stooktips - tegelkachel - allesbranders
broodoven - radiator - fornuizen - haarden maatwerk - gaskachels - haarden - houtfornuizen - haard op maat - cv-haarden - houtkachels - open haarden - tegelkachels - inbouwhaard op maat
houtgestookte cv - inbouwhaarden - houtklovers - kachels - open haarden - pelletkachels - hout-cv - saunakachels - inbouwhaarden maatwerk - schouwen - speksteenkachels - tegelkachels
Nederland : speksteenkachels - houtkachels - open haarden - pelletkachels - fornuizen hout - gaskachels - CV-houtkachels - houtoven - houtklover

Meer info over Dutry & Co, invoerder van Tulikivi, Danskan, Altech, Lohberger, Calimax, Ecostone, Mondex, Big Green Egg, Alpina, Mondex,... Vind uw lokale verdeler met onze dealerzoekmachine voor alle merken kachels, haarden, fornuizen, enz... Beurzen, infodagen en info-avonden over haarden en kachels Gratis documentatie van de merken op deze site - te downloaden, op te halen bij uw verdeler of per post te verkrijgen Contacteer Dutry & Co Dutry Videocenter met clips over kachels en haarden Voordelige financieringsvoorwaarden voor haarden, kachels en speksteenkachels Voordelige financieringsvoorwaarden voor haarden, kachels en speksteenkachels Links naar verwante sites Alle informatie over hoeveel je kan besparen met hout en pellets Le site de Dutry & Co en français Dealerzoekmachine Vlaanderen Dealerzoekmachine Nederland Verschillende opties voor het stoken van hout bij Dutry & Co Verschillende opties voor het stoken van pellets bij Dutry & Co Verschillende toepassingen van speksteen bij Dutry & Co Verschillende opties voor het verwarmen van water met hout en/of pellets bij Dutry & Co - hout-cv - cv-kachels houtgestookte CV Verschillende opties voor het koken op hout bij Dutry & Co Verschillende opties voor maatwerk bij Dutry & Co Acties op kachels en haarden bij Dutry & Co Meer info over een bezoek aan de internationale toonzaal van Dutry & Co