Dan Skan houtkachels


Dan Skan houtkachels

Intelligentie telt niet alleen bij computers

De nieuwe DAN SKAN houtkachels kunnen echt intelligent worden genoemd. Deze verstandige houtkachels regelen automatisch de benodigde luchttoevoer. De primaire en secundaire luchtstromen houden de kachel en de brede glasdeuren schoon. De tertiaire luchtstroom regelt zichzelf overeenkomstig de stooktemperatuur en is essentieel voor een hoog verbrandingsrendement.

DAN SKAN ontwikkelde daartoe een speciale metaallegering. Een veer vervaardigd uit dit zogenaamde bimetaal regelt de zuurstoftoevoer, zodat het houtverbruik vermindert en de uitstoot van vervuilende gassen tot een minimum wordt herleid. Daarmee wordt voldaan aan de strenge eisen van de Duitse norm DIN18891. DAN SKAN verkreeg ook de goedkeuring van het Nederlandse TNO-instituut. U hoeft deze kachel dus zelf niet meer bij te sturen om efficiënt en schoon te stoken.

De technologische perfectie van DAN SKAN stopt overigens niet bij dit stukje artificiële intelligentie. Uniek is een draaiplateau waarop elk model van DAN SKAN kan worden geplaatst, waardoor het vuur vanuit elke hoek zichtbaar blijft. Vanuit de zithoek of aan tafel – steeds kan van het vlammenspel worden genoten.

DAN SKAN bevat ook een tweedelige schudrooster dat voor hout of kolen is in te stellen, een terugslagplaat bovenin uit vermiculiet voor een hogere verbrandingstemperatuur, een kindveilig dubbel deurslot, gezandstraalde messing handgrepen die nooit heet worden, vezel- en asbestvrije deurdichtingen uit koper, enz. Deze innovaties hebben niet enkel het gebruikscomfort tot doel. Duurzaamheid is al evenzeer een typerende eigenschap van alle DANSKAN kachels, waarbij vooral de stevige basisstructuren uit dik plaatstaal, deuren met kogeldrukscharnieren die echt stabiel blijven én de onderhoudsvrije handgrepen opvallen.

Dan Skan biedt bijzonder veel modellen, die onvoorstelbaar veelzijdig aanpasbaar zijn, bijvoorbeeld wat de kleuren van metaal en ceramiek betreft. Dan Skan kachels zijn ook uit te rusten met vele accessoires. Bekijk eveneens de tips voor de opstelling en de technische data.

Bezoek één van onze Dan Skan verdelers voor meer informatie of vraag een gratis brochure aan.