Skip to main content

Oostenrijkse kwaliteit

Voor een natuurlijk welzijn in uw woning, zalig thuiskomen en een ongeëvenaarde energiebesparing.

Ortner Ceramiek Technologie uit Oostenrijk

Innovatie is een streven dat bij ORTNER in het Neder-Oostenrijkse Loosdorf al meer dan 30 jaar de ontwikkeling van het bedrijf bepaalt.

Aanvankelijk werden er traditionele materialen ingezet, zoals leem, chamottemortel en klemdraad, die wat de verwerkingskwaliteit betreft te wensen overlieten. Daarom werd er een eigen mortel ontwikkeld, de ORTNER hechtmortel. Het was het eerste originele product van ORTNER, waarop er in de loop der jaren nog vele zouden volgen.

Inmiddels hebben kachelbouwers bij Ortner de beschikking over een compleet materiaalsysteem van innovatieve massakachel-onderdelen. Met andere woorden: alles wat nodig is om aan alle mogelijke klantwensen te voldoen. Nagenoeg alle onderdelen worden sinds jaar en dag direct in de fabriek geproduceerd. Met ontwikkelingen zoals de unieke ORTNER KMS (keramische moduleopslag), de ORTNER massakachel-bouwplaten of de ORTNER ABS hebben de massakachelexperts uit Loosdorf zich allang tot een benchmark ontwikkeld, dat vele concurrenten 'inspireert' tot imitaties.

Het resultaat van de jarenlange ontwikkelingswerkzaamheden is een productgroep waarvan de naam in vakkringen inmiddels wordt gelijkgesteld met een kwaliteitskeurmerk: 'ORTNER Inside' staat niet alleen bij de Oostenrijkse kachelbouwers hoog aangeschreven. Het grootste deel van de innovatieve massakachels verlaat de fabriek richting Europese exportmarkten.

In januari 2012 werden onze nieuwe fijnstofarme massakachels onderscheiden met het Oostenrijks milieukeurmerk. Een nieuwe mijlpaal, waarover directeur Manfred Huber bijzonder verheugd is: "Het is voor ons belangrijk dat we aan de consument kunnen aantonen dat met een moderne massakachel efficiënt en zuinig gezonde warmte kan worden gegenereerd. Als eerste producent van massakachels met een milieukeurmerk willen we een bijdrage leveren aan de overschakeling op hernieuwbare energiebronnen".

Ook interessant …

Stel uw vraag aan onze vakmensen

We antwoorden zo snel mogelijk, normaal binnen 1 werkdag.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat wij u de beste ervaring op onze website geven. Dit omvat cookies van websites van derden van sociale media als u een pagina bezoekt die embedded content bevat van sociale media.

Meer informatie