Skip to main content

De wereld van Tulikivi

Een paar uur stoken voor 24 uur heerlijke stralingswarmte, dat is pas moderne houtverwarming.

De W10-optie voor sanitair water en/of CV

Het waterverwarmingssysteem W10 van Tulikivi staat toe om een groot deel van de geproduceerde warmte over te dragen op water. Met die capaciteit kan de massieve speksteenkachel de plaats innemen van de klassieke CV-ketel. De P2 optie zal daarbij meer warmte overdragen op het water (+/- 50%) dan de P1 optie (+/- 35%).

Dit vooral in een goed geïsoleerde nieuwe woning die bij het ontwerp ook rekening houdt met een optimale verdeling van de warmte die de speksteenkachel rechtstreeks uitstraalt. Bij bestaande woningen zijn de mogelijkheden wat meer beperkt. Toch is het ook daar perfect mogelijk om met de W10 sanitair warm water te produceren (eventueel in samenwerking met zonnepanelen), het CV-water voor te verwarmen of er wat extra ruimte mee op te warmen.

De warmtewisselaars zijn opgebouwd uit aluminium-koper elementen. Ze kunnen veel warmte opvangen en deze snel naar het water overdragen. De warmte-afgifte naar het water volgt de warmteafgifte in de ruimte : er hoeft slechts een paar uur gestookt te worden voor 12 tot 24 uur warm water. Het is dus totaal niet nodig om een vuurtje te stoken vooraleer een douche te nemen, zoals bij vele CV-houtkachels het geval is. Anderzijds werkt het systeem toch optimaal in combinatie met een klein buffervat.

Een CV-Tulikivi brandt net zo veilig en milieuvriendelijk als een gewone Tulikivi. Het vuur en de warmtewisselaar zijn van elkaar gescheiden door minimaal 4,5 cm speksteen. Daardoor beïnvloedt het koude inkomende water in de warmtewisselaar de verbrandingskwaliteit niet, in tegenstelling tot bij gewone CV-houtkachels. Het systeem wordt ook niet blootgesteld aan zeer hoge temperaturen en de kans op schade of technische problemen is dan ook bijzonder gering.

Stel uw vraag aan onze vakmensen

We antwoorden zo snel mogelijk, normaal binnen 1 werkdag.