Skip to main content

Oostenrijkse kwaliteit

Voor een natuurlijk welzijn in uw woning, zalig thuiskomen en een ongeëvenaarde energiebesparing.

Het laagste houtverbruik

Het verbrandingsrendement bij een Ortner massakachel varieert van 85 tot 90 %, afhankelijk van het model. De goede verbranding en de lange weg die de rookgassen doorheen de ceramische rookkanalen afleggen, is de verklaring voor dit hoge rendement.

En dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw houtverbruik. Een Ortner verbruikt tussen de 8 en de 18 kg hout per stookbeurt, goed voor 12 tot 24 uur warmte afhankelijk van de isolatie van de woning.

Het is hier van belang aan te geven dat het verbrandingsrendement van een gewone houtkachel zoals die in het labo wordt bekomen weinig te maken heeft met wat u thuis kan bekomen. De manipulatie in de labo's is zodanig verregaand dat Europe real-life tests aan het voorbereiden is, tests dus bij normale mensen zoals u en ik thuis. Massakachels daarentegen kunnen moeilijk gemanipuleerd worden in de tests en u kan bij u thuis echt op een rendement van 85 tot 90 % rekenen.

Tenslotte wordt in al deze tests nooit ingerekend dat stralingswarmte veel langer in de woning blijft dan warme lucht en ook op vele andere vlakken energetisch beter scoort dan convectiewarmte. Het betekent dat er veel minder warmte moet geproduceerd worden om eenzelfde warmtecomfort te bekomen.

Ook interessant …

Stel uw vraag aan onze vakmensen

We antwoorden zo snel mogelijk, normaal binnen 1 werkdag.